5-kampsgrenar inomhus och utomhus

Knep & knåp 
Här gäller det att hitta praktiska lösningar på kortast möjliga tid. Flera kluriga uppgifter att ta i tu med, där hjärnan bör kopplas in för bästa möjliga resultat. Välgjorda trähantverk utgör grunden för dessa finurliga och spännande utmaningar.


Pistolskytte
Kanske blir du en ny Skanåker?
Precisionsskjutning med kolsyrepistol mot måltavla avslöjar detta.


Musikmemory
Para ihop dina och dina kollegors favoritartister med rätt årtal,foto och musik. Här jobbar man ihop för att hinna med att sätta alla bilder och årtal på sina rätta platser under tiden som musiken spelas. 


Musikfrågesport 
Frågesport till livemusik där Birka Events personal spelar och sjunger inför samtliga lag. Frågor ställs om artisiter, schlagerkunskap, årtal mm. (endast inomhus) 


Bågskytte
Kan du klyva en pil med en annan som Robin Hood?
Här får du chansen att prova..


Norska Skidor
Ni står 3-5 st på ett par skidor och tar er genom en bana på tid. För att inte ramla ska alla lyfta skidorna samtidigt och gå i takt. Samspel inom gruppen är ett måste !


Hästskokastning
Få en hästsko att fastna runt en järnpåle, det kräver både pricksäkerhet och stor känsla.


Charader
Här söker vi gäster med gester. Hjälp er lagkamrat och gissa vilken kändis eller offentlig person denne försöker härma genom att gestikulera och agera. Givetvis är ord inte tillåtet!


Varpa
Gotlänningarna har länge utövat denna sport, som är svårare än vad det ser ut.


Labyrinten
Spel där man genom samarbete ska få en kula genom en labyrint från start till mål, utan att den trillar igenom något hål. Ni håller alla en viktig hand på labyrintspelet och samarbetar för att hjälpa kulan på rätt väg.


Pictionary - Släpp ut konstnären i dig !
Du får ett ord, en händelse eller kanske ett ordspråk som ska återges på whiteboardtavla. Ditt eget lag gissar vad du försöker teckna, men lyckas du inte får de övriga lagen också gissa.


Blåsrör
Såsom de gamla indianerna jagade småfåglar och andra villebråd, försöker vi också träffa rätt, men vi blåser pilar genom rör på ballonger. Håll tungan rätt i mun!


Pusslet
Lägg ett stort pussel på tid. (Obs, såg får ej användas!)


Plankan
En riktig klassiker, där laget stående på en planka ska byta plats med varandra, utan att vidröra mark. Varje deltagare får en bokstav och det gäller att bilda ett namngivet ord på kortast tid.


Dart
Pilkastning mot tavla där ni som grupp måste bestämma hur många poäng ni ska satsa när er kollega kastar den ödesdigra pilen. Här kan man tjäna många poäng, eller förlora hela tävlingen.


Sumobrottning
Brottning i jättedräkter på brottningsmatta. Minst lika roligt för alla som ser på! (Denna aktivitiet kan avsluta 5-kampen eller vara med som extra ”happening” utom tävlan)
>> Mer om sumobrottning
Klicka på någon av de nedastående alternativen och läs mer

5-kamp inomhus >>

5-kamp utomhus >>